Jak zmienić domyślną wyszukiwarkę?

Wszelkiego rodzaju problemy związane z korzystaniem z Maxthona 1.x

Jak zmienić domyślną wyszukiwarkę?

Postprzez Raknor » 2006-10-23, 04:50

Ciągle szuka mi w Ask.com, a chcę żeby szukał w google. Nie mam pojęcia gdzie to zmienić.
Jaki kto jest wewnątrz, taki widzi świat zewnętrzny.
Raknor

 
Posty: 66
Dołączył(a): 2006-09-30, 00:14
Lokalizacja: Warszawa

Re: Jak zmienić domyślną wyszukiwarkę?

Postprzez RakuPL » 2006-10-23, 07:00

Raknor napisał(a):Ciągle szuka mi w Ask.com, a chcę żeby szukał w google. Nie mam pojęcia gdzie to zmienić.

Opcje -> Opcje Maxthona -> Wyszukiwanie
Tak powinien wpis dla Google Search wyglądać :-)
Obrazek
forum.markolf.pl - tam mnie też znajdziesz ;)
Avatar użytkownika
RakuPL

 
Posty: 204
Dołączył(a): 2006-09-25, 18:09
Lokalizacja: Łódź / Pabianice

Postprzez Sdar » 2006-10-23, 08:35

hm... U mnie wpis tej wyszukiwarki ma partametr %us a nie %s jesli jednak nie ma problemów z wyszukiwaniem słów zawierających polskie znaki typu ą, ż, ź, ć itd to nie ma sprawy ;-)
Rób jak uważasz. Uważaj jak robisz.
Avatar użytkownika
Sdar

 
Posty: 880
Dołączył(a): 2006-09-25, 18:14
Lokalizacja: Warszawa

Postprzez Raknor » 2006-10-23, 11:32

heh, nie mam pojęcia dlaczego, ale było tak:
http://go.maxthon.com/search/?q=%us
Jednak musi być końcówka "us" jeśli chodzi o polskie znaki.
Jaki kto jest wewnątrz, taki widzi świat zewnętrzny.
Raknor

 
Posty: 66
Dołączył(a): 2006-09-30, 00:14
Lokalizacja: Warszawa

Postprzez Sdar » 2006-10-23, 11:42

Raknor napisał(a):nie mam pojęcia dlaczego, ale było tak:
http://go.maxthon.com/search/?q=%us
serwer automatycznych aktualizacji spłatał figla i wielu userom Maxthona przestawił domyślną wyszukiwarkę. Nawet zmiana powrotna ustawnień na Goggle nie pomagała. Na szczęście poprawiono już ten bug i teraz jeśli już poprawiłeś ponownie na google to nie powinno "samo" sie zmienić ;-)
Rób jak uważasz. Uważaj jak robisz.
Avatar użytkownika
Sdar

 
Posty: 880
Dołączył(a): 2006-09-25, 18:14
Lokalizacja: Warszawa

Postprzez RakuPL » 2006-10-23, 13:54

Raknor napisał(a):Jednak musi być końcówka "us" jeśli chodzi o polskie znaki.

Nie nie musi :-P ;-)
Obrazek
forum.markolf.pl - tam mnie też znajdziesz ;)
Avatar użytkownika
RakuPL

 
Posty: 204
Dołączył(a): 2006-09-25, 18:09
Lokalizacja: Łódź / Pabianice

Postprzez Sdar » 2006-10-23, 14:21

RakuPL napisał(a):Nie nie musi

A wpisz przy swoich ustawieniach słowo gwóźdź ;-)
Rób jak uważasz. Uważaj jak robisz.
Avatar użytkownika
Sdar

 
Posty: 880
Dołączył(a): 2006-09-25, 18:14
Lokalizacja: Warszawa

Postprzez RakuPL » 2006-10-23, 15:44

Sdar napisał(a):A wpisz przy swoich ustawieniach słowo gwóźdź

A to dziwne :-D
forum.markolf.pl - tam mnie też znajdziesz ;)
Avatar użytkownika
RakuPL

 
Posty: 204
Dołączył(a): 2006-09-25, 18:09
Lokalizacja: Łódź / Pabianice


Powrót do Wszystko o Maxthonie 1.x

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość

cron